Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta inte ett steg tillbaka

Annons

Anna Andersson vill (4/2) ha vårdnadsbidrag. Så till den milda grad att hon vägrar se helheten och kör över alla förklaringar och argument.

Hon talar om föraktfulla och kränkande uttalande i kommunfullmäktige förra torsdagen och om tvivelaktiga och motsägelsefulla argument från de politiker som är mot förslaget.

Anna Andersson har inte heller godtagit ett nej från mig som miljöpartist utan har om och om igen bombarderat mig med vädjanden parat med mer hätska uttalanden.

Nej, jag är mot vårdnadsbidrag och anser liksom Miljöpartiet att vårdnadsbidrag kan bli en kvinnofälla.

”För att man ska kunna tala om en ”fälla” måste det väl innefatta att någon med ont uppsåt avsiktligt lurar någon annan till något som får dolda konsekvenser, från vilka hon sedan inte kan ta sig loss”, för att citera Anna Andersson själv.

Ont uppsåt kan vara svårt att se när mannen fortsätter sin karriär medan kvinnan tar hand om hem och barn. Men det får helt klart konsekvenser och inte särskilt dolda heller.

När kvinnan en dag ska försörja sig själv och varken har anställning eller lön och heller inga pensionspoäng intjänade – då blir det svårt att ”ta sig loss”! För att inte tala om utbildning som blivit gammal, inklusive alla viktig influenser från kvinnor i arbetslivet som missats!

Lägg sedan till att barn har rätt till båda sina föräldrar och att mannen en gång för alla måste få ses som förälder fullt ut och inte bara två veckor vid barnets födsel och några sommarmånader då föräldraledigheten påpassligt tas ut i samband med semester.

Anna Andersson pratar sedan om de konsekvenser hon ser när vårdnadsbidrag inte införs: ”Upplösning av familjen”, inklusive sjukdomar och självmord. Man baxnar!

Har hon möjligen märkt hur många ”upplösta familjer” det redan finns och funderat över hur dessa ensamstående föräldrar skulle kunna klara sig på ett vårdnadsbidrag?

Vakna upp till verkligheten Anna Andersson. Se längre än tomtgränsen och inse helheten! Vi ska inte ta ett steg tillbaka i jämställdhetens förlovade land utan fortsätta framåt.

Medlem i Miljöpartiet, Arboga

Susanne W Linde

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons