Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt för innebandy

Annons

I dessa valtider känns det som en bra början med att citera oppositionsledaren Mona Sahlin, S: Nu räcker det!

I en fråga som för mig är lika viktig som vård och omsorg och skatteregler hit och dit. Det handlar om lokal livskvalitet.

Bordtennisen fick sin hall, IKW Friidrott sina löparbanor och fotbollen sin konstgräsplan.

Under alla dessa ekonomiska

satsningar har vi innebandyspelare avundsjukt tittat på och konstaterat att alla aktiva i större idrotter i Köping kan utöva sin favoritsport mer eller mindre problemfritt. Vi har oftast tystas med argumentet att Karlbergshallen har fått ett nytt golv.

Utan att bli alltför personlig så har jag spelat innebandy i cirka tio år. I början var Karlbergshallens golv en grön variant med brister lite varstans, vissa menade att det var rent av hälsovådligt att utöva aktivitet på. Men springa gick det.

Det blev till slut nytt golv, och innebandyentusiaster – ofta självömkande och bespottande, ibland med fog för båda delarna – gnuggade händerna.

Nu sitter vi här ett par år senare och det är nästan så att man längtar efter det gamla golvet med repor på ena planhalvan och glashalt på sina ställen.

Det ”nya” golvet – jag vet att det i många kretsar fortfarande benämns som nytt – är för närvarande värdelöst. Rykten gör gällande om att golvet lagts upp och ner, men det är som sagt bara rykten, men om inte det är orsaken har jag i alla fall som lekman och arg utövare inte en aning om vad som gjort det ljusblå hallgolvet till en sådan komplett katastrof.

Karlbergshallen är en nödvändighet när herr, dam och juniorlag i innebandy, basket och handboll ska trängas om de få tider som finns.

Jag är ingen naiv optimist som sitter och skriker om en ny hall. Däremot skriker jag, och många med mig när man träning efter träning tvingas konstatera att vi inte kan utöva vår idrott.

Det känns som ett nytt golv är på sin plats. Vi är en hel del som tröttnat för länge sedan, jag försökte beskriva det alltmer växande problemet på 2 000 tecken.

Köpings IBF, Köping

Jimmy Bladh

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons