Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strunta inte i eleverna

Annons

Jag har tre barn på Västerskolan i Kungsör, varav en går i 2c. Där verkar skolledning och politiker ha valt att strunta i hur elever och personal mår.

Mitt barn kommer ofta hem trött med huvudvärk och det är hon ej ensam om i denna klass. Undervisningen bedrivs i ett klassrum där det 2006 fick vistas max 22 personer. Det går 28 elever i denna klass och är ibland upp till tre anställda. Ljudnivån är extremt hög och luften extremt dålig där.

Politiker och skolchef verkar strunta i barnens hälsa och undervisningsituation.

Flera föräldrar i Kungsörs kommun har valt att söka sig till andra skolor, varför då? Svaret på den frågan kan inte vara så svårt att förstå. Visst kostar det mycket pengar för kommunen, men som förälder är mina barns hälsa och studiesituation det viktigaste.

Nu vet jag att flera föräldrar i denna klass, denna skola och andra skolor i kommunen letar efter andra lösningar för sina barn utanför kommunen.

När ska ledningen för kommunen vakna? Hur mycket mer ska de få förstöra av det som är kvar av skolan?

En sak kan jag lova och det är att jag aldrig mer kommer att rösta på de nu styrande partierna i Kungsörs kommun.

Jag vill rösta på de partier som tror att satsningar i den egna skolan och kommunen lönar sig.

Flera av de föräldrar som har barn studerande i annan kommun kan tänka sig att ta tillbaka barnen till Kungsörs skolor om det blir förändringar till det bättre.

Jag är inte politiskt aktiv men en sak jag lärde mig förra valet är att en röst på Centern är en röst på Socialdemokraterna. Styrande i denna kommun har vid flera tillfällen under de senare åren visat att de totalt struntar i vad invånarna i kommunen vill. Hoppas väljarna i Kungsör vill ha en förändring.

Kungsör

Flerbarnsförälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons