Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strengbom svarar om Kung Karl

Annons

Svar till Ewa Fagerström (1/2) angående informationsmötet om Kung Karls skola. En timme var avsatt för informationsmötet för föräldrarna på skolan. Det inledde jag med att säga.

Vi gav en genomlysning av provtagningar och provsvar, av dagsläget vad gäller lokalerna, av förslaget till organisation för utbildningen under våren och hur vi skulle lösa dessa problem genom att hyra in ett stort antal undervisningsmoduler. Efter den informationen fick besökarna möjligheter att ställa frågor, vilket många utnyttjade. Cirka 45 minuter pågick frågestunden. Då hade vi svarat på allt som vi i dagsläget kunde ge svar på.

Jag inledde med att förklara politiska beslut i tre etapper. Det akuta läget, tillsättande av utredning om hur höstens undervisning kan se ut (klar senast i maj) samt att på nästa kommunstyrelse fatta beslut om att inleda utredning om nyproduktion av skollokaler.

Vi arbetar med inriktningen att en ny skola ska stå färdig senast höstterminen 2014. Jag sammanfattade också mötet med denna information.

Jag inledde med att säga att mötet skulle hålla på i cirka en timme. Då kan alla som vill se handboll göra detta. Det är korrekt. Det var enbart menat som en information om att vi hade för avsikt att hålla på en timme, vilket också visade sig vara lagom, då frågorna ebbade ut allteftersom, samtidigt som vi inte hade mer information att ge.

Mötet var snabbt inkalla. För att ge dagsaktuell information. För att möjliggöra för frågor. Att alla inte var nöjda med alla svar har jag full förståelse för. Men vi kunde då inte redogöra för mer än det som vi redovisade.

Jag tycker det är tråkigt att man som förälder inte ser vårt deltagande på en sådan viktig

informationskväll som något positivt och att vi därigenom också visar på handlingskraft och engagemang genom de planer som redovisades på mötet.

Kommunalråd, Kungsör

Pelle Strengbom, S

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons