Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportcentrum vid Ekbacken

Annons

Nu grinar oturen mot Arboga Hockey, värmeväxlaren har gått sönder i ishallen. De 300-400 arbetstimmar hockeyintresserade lagt ner var förgäves och det är bara att börja från början när Arboga kommun reparerat eller köpt in nytt.

Men hade inte de frivilliga lagt ner alla sina arbetstimmar dag och natt skulle vi inte ha is om två-tre veckor! Utan dessa frivilliga hade Arboga kommun inte börjat frysa isen förrän vecka 34 och isen skulle inte varit klar förrän vecka 36.

Naturligtvis hade värmeväxlaren gått sönder även om kommunen gjort allt det som frivilliga gjort, men den hade då brakat vecka 35. Då skulle vi inte ha is förrän vecka 38 eller 39.

Arboga Hockey ligger i division 1 och Arboga kommun skulle ha isen klar vecka 36. Eskilstuna (Linden Hockey) ligger i division 2 och fick is klar vecka 32!

Visst, vi i Arboga är inte de enda som får is så sent men det är fler som får sin is mellan veckorna 32 och 34. Detta vet jag då jag haft kontakt med en journalist på en kvällstidning som för övrigt håller på att kolla upp hur kommuner stöttar sin idrott, till exempel konstgräsplaner, ishallar, gymnastikhallar och friidrottsplaner. Enligt honom satsar flera kommuner på sportcentrum där man har allt samlat. Hade vi ishall vid Ekbacken skulle ismaskinen kunna värma badhuset och kanske konstgräsplanen.

Sälj marken där ishallen och Sturevallen ligger och bygg nytt vid Ekbacken. Då skulle friidrotten få en godkänd 400-metersbana.

Undrar också vem som glömde stänga av vattnet vid Meken så allt frös sönder? Och när byggs det om där, eller ska idrottarna fortsätta byta om i ”röda huset”?

Snart är det val säger en del till mig, precis som om det skulle ha betydelse. Jag tror inte den andra politiska sidan skulle göra något annorlunda.

Seppo Wickman, Arboga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons