Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spekulera inte i rädsla

Annons

Jag ser på tv och matas med Japans olycksöde, som består av ett extremt kraftigt jordskalv, följt av en extrem tsunami. Som en följd av dessa två extremer kommer ytterligare katastrofer med haverier i kärnkraftanläggningarna inom det olycksdrabbade området.

Antalet döda människor har ännu inte kunnat beräknas, men kan uppgå till 10 000 i direkt anslutning till jordbävningen och tsunamin.

Kärnkraftsolyckan i området har ännu inte vållat dödsfall. Hundratalet anställda vid anläggningen har drabbats av strålskador. Det japanska folket behöver vår medkänsla!

Innan man hunnit summera konsekvenserna av katastroferna i Japan har man i vår licensbetalda tv startat ett program om kärnkraften i vårt land. Avsikten är tydligen att skrämma svenska folket för kärnkraft.

Man tar upp förslaget till långtidsförvaring av kärnbränsle som en utredning redovisat! Motståndarna till kärnkraft talar andlöst om ”säkerheten i 100 000 år – för våra barn”!

Jag är född 1927. Vid den tiden bedömde man jordens befolkning till cirka 2 miljarder. När jag skriver dessa rader räknar man med att befolkningen har vuxit till 7 miljarder!

Hur många människor ryms det på vår jord? Hur många finns det om 1 000 år?

Jordens naturresurser är redan på väg att sina då det gäller olja, mat och drickbart vatten.

Med vetskap om ovanstående, talar man om en framtid för mänskligheten som rör sig om 100 000 år! Finns det några människor kvar då?

Den hotande överbefolkningen på jorden och bristen på de elementära behoven är en mycket större och mera närliggande fara för mänsklighetens fortlevnad än förvaring av resterna av utbränt kärnbränsle.

Bristen på de oumbärliga basresurserna och kampen om dessa, kan långt dessförinnan vara orsak till mänsklighetens utplåning.

Jag reagerar mot dessa cyniska spekulationer i människors rädsla. Det ger naturligtvis en spänning i tillvaron för de människor som producerar dessa ”nyheter”. Men de kan rikta uppmärksamheten åt fel håll i de ställningstaganden och de beslut som måste fattas.

Massmedia borde ha en skyldighet att ge saklig och relevant information i viktiga frågor. Allt för ofta tenderar de i stället att spela på allmänhetens känslor i syfte att sälja den reklam som mediet innehåller.

Köping

S.Å. Skog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons