Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöröjningen har blivit bättre

Annons

Jag hade synpunkter på snöröjningen (i Bbl/AT 15/11) och riktade frågor till ansvariga inom kommunen då det första snöfallet för året drabbade oss.

Jag uppfattar att jag fick svar, vilket jag härmed tackar för. Trots tidiga varningar var man sent ute, det har nu även ansvariga för snöröjningen upptäckt och drar lärdom därav, svarar de.

Jag tycker att det i svaret nästan kan anas lite av en ursäkt till kommuninvånarna, men det kan vara en missuppfattning.

Däremot kan jag inte ha misstagit mig då jag uppfattar att det finns ett intresse och en tacksamhet över synpunkter på snöröjningen. Det ska jag försöka ställa upp på och ge under vintern.

På grund av att det första snöfallet bestod av fuktig snö, som inte plogades bort förrän den körts till och frusit fast, spårig och isig, blev det även efter plogningen ett äventyr att gå och framför allt cykla på underlaget. Man kom liksom inte alltid riktigt dit man ville.

Snöfallet i början på förra veckan, det andra denna säsong, kombinerades med stark vind. Det var inte heller denna morgon snöröjt då jag cyklade till arbetet.

Denna gång var snön lätt och inte det största hindret, utan det var vinden och det ska jag väl inte lasta kommunen för.

Vid hemresan var det däremot mycket väl röjt, det var en ren fröjd att cykla hem. Till stor del var det också vindens förtjänst, men kommunen ska ändå ha all heder av röjningen.

Det gäller även under helgen, det har varit gott röj under helgen i området där jag lever.

Här kommer några efterfrågade förbättringsförslag. Se till att gång- och cykelvägar är snöröjda då vi ska till arbete och skolor! Det samma gäller de gator som förbinder dessa vägar. Bilar har trots allt lättare att komma fram.

Frakta också bort snön innan

den samlas i så stora högar att den skymmer trafik och hindrar framfart på trånga gator.

Vi är några som i höstas fick åläggande från kommunen om att ta bort någon gren som dristat sig till att ha sträckt sig lite utanför tomtgränsen. De skymmer

väsentligt mycket mindre än vad snöhögen gör.

Jag tror att vi kan se fram mot en riktigt bra vinter om vi bara ser till att hålla snön där den ska vara, i Teknikbacken, på golfbanan, på gärden och i skogen.

Arboga

Arne

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons