Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Släpp prestigen

Annons

Glapp mellan politiker och folk, ja så upplever jag situationen i dag när det gäller Hällarna. Här kan man läsa i tidningen hur ni politiker pratar om att vi har haft inflytande över processen. Hur kan ni efter alla våra möten, skrivelser, åsikter där vi nonchalerats ha den synen på situationen.

Har själv skrivit brev till er i juni 2008 och juni 2009 om min syn på situationen. Blev då nerkallad till ett par tjänstemän för en diskussion. Under stunden fick jag en fråga: Skall du göra politisk sak av detta? I dag förstår jag att det låg mer bakom frågan än jag anade då.

Med facit i hand, i dag kan ni väl se att ni helt och hållet missbedömt läget, det ni skapat är en ilska samt bedrövelse hos oss i detta område. Vi känner oss fortfarande helt överkörda så det räcker inte med era plåster på såren, ni vill nu vara öppna för våra förslag?

Upplever att ni nu är lite extra nervösa över situationen som uppstått för att det är valår, men när jag läser era uttalanden,

exempelvis: ”måste området detaljplaneras”, ”lagstiftningen gör att vissa förändringar behöver komma tillstånd”, ”lagstiftning och andra skäl omöjliggör vissa förslag”, då misstänker jag att ni fortfarande biter er fast i era förslag.

Nej, jag anser fortfarande att ni skall skrota era idéer kring området. Vad gäller avloppet anser jag att det enda vettiga är att gå utifrån hur stugorna används i dag, att gräva ner tankar vid varje stuga. Besök området i september och se nyttjandegraden på stugorna så klarnar nog situationen.

Det känns mycket frustrerande att behöva betala över 200 000 kronor för ett avlopp till en stuga som står på mark man arrenderar.

Att ge er på de gamla permanentbostäder som finns i området är ju skamligt, det räcker väl att deras nuvarande avloppssystem fungerar enligt gällande normer.

Det finns många funderingar, som avloppspumpar som står stilla och slammar igen över vintern, stugor som inte har el till dessa pumpar, vatten som fryser vintertid, behöva lämna miljövänligt solcellsdrivet hus på grund av avloppslösningar?

Kan konstatera att det finns många som delar uppfattningen i min förra insändare, utifrån de reaktioner jag fått, samtidigt visar antalet insändare hur stort missnöjet är.

Nej, inse att ni har skapat en situation som utifrån era förslag kommer att bli mycket svår att lösa, låt det sunda förnuftet få råda när det gäller lösningar för området, det finns andra lösningar som uppfyller miljöregler, och framför allt släpp prestigen och tillfredsställ era nuvarande invånare.

Lars Lindén, Arboga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons