Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slå ihop Kungsör med Köping

Annons

Det är inte lätt att veta vem man ska rösta på i Kungsör. S har nästan alltid styrt, förutom några år på 90-talet och det var under den perioden som Kungsör fungerade bra.

Nu har kommunen styrts av S+C och resultatet är förödande.

Det verkar som om ingenting fungerar. Skolan fungerar sämst, två år i rad har skolan fått allvarlig kritik från skolinspektionen. Ingenting har gjorts.

En av orsakerna är enligt utbildningschefen problem med rektorer, man använder sig av inhyrda rektorer, det blir bara 40 000 kronor dyrare per månad enligt honom. Det visar lite av Kungsörs ekonomiska tänkande.

Själv har jag som företagare drabbats av kommunens inkompetens. Man stängde min verksamhet på felaktiga grunder och efter överklagande till länsrätten fastslog den att kommunen fattat ett olagligt beslut! Så behandlar man företagare i Kungsör.

Karlaskolan är nästa vansinne, bostadsbolaget som kommunen äger såg ingen möjlighet att få ekonomi på att bygga om skolan till bostäder. Då bildar kommunen ett nytt bolag.

Det visade sig snart att det skulle bli en miljon dyrare än beräknat. Då svarar kommunalrådet att det förändrar ingenting, troligen blir det ändå dyrare. Det är kommunens ekonomiska tänkande. Förmodligen kommer det att bli lika stort fiasko som Ulvesundsskolan blev.

Oppositionen då, den har mest hållit med förutom om Karlaskolan. Så vill FP säga upp chefstjänstemännen. Som jag ser det är inte tjänstemännen problemet utan politikerna, undantag för någon tjänsteman som är politiker och som inte kan skilja på jobb och politik.

Vad kan man göra? Ett sätt är att inte rösta i kommunvalet, det är också ett sätt att ta ställning. Men för framtiden ser jag ingen annan väg än ett samgående med en annan kommun; helst med Köping som i mina ögon är en kommun som sköts bra.

Bygg om kommunhuset till pensionärsbostäder och behåll biblioteket, då skulle till och med jag kunna tänka mig att flytta till Kungsör.

Sörfennsta

Kungsör

Ingemar Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons