Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skräpa inte ner

Annons

Var för ett par helger sedan ute på en cykeltur längs Kvarnsjön och Hjälmare kanal. Avsikten var att få njuta lite av den fina naturen däromkring, som jag gjort sedan jag var yngre.

Men jag blev mest besviken! Besviken på hur illa skött allt ser ut i de omgivningarna. Att folk kan skräpa ner så fruktansvärt! Exempelvis där E20 går över gamla kanalen.

På somrarna brukade man vara där och bada i det strömmande vattnet under bron, men som det ser ut nu skulle jag inte vilja sätta ner en fot där. De som vistats där har verkligen satt sina spår genom att kasta skräp och krossat glasflaskor överallt!

Hur har man tänkt sig kunna åka tillbaka dit igen då? Utan att skära sönder fötterna? Tyvärr ser det ut på liknande sätt lite här och var i de här omgivningarna.

Sedan det här med att man började med att elda upp omklädningsrummen vid Kvarnsjön, för att i år ha sönder dasset! Var finns nöjet i det?

Utöver detta tänkte jag på alla dessa fallna träd och all sly som är runt hela Kvarnsjön samt båda kanalerna. Och eftersom jag brukar vara här för att fiska måste jag ju också påpeka att det inte är alltför många år kvar innan sjögräs, näckrosor och andra vattenväxter tagit över.

Tycker det är synd att området inte sköts bättre med tanke på hur vackert det kan var här! Att det alltid handlar om pengar vet jag, men då borde man kanske kunna tänka på hur det ser ut ur turistsynvinkel?

Man skyltar ju exempelvis med Hjälmare kanal just för den sakens skull... Vore det inte bra för både naturen, turismen och Arboga att snygga till här? Det är ju väldigt många som gillar att bada i Kvarnsjön, eller bara njuta i lugn och ro utmed kanalerna.

Nog tycker jag detta ska räcka som skäl föratt ta itu med allt? Man har ju äntligen börjat snygga till i alla igenväxta backar runtom i stan, bara att fortsätta! Hoppas på det bästa.

Arboga

Tommy

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons