Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolvärden behövs

Annons

Det är inte utan att man blir fundersam när man läser Bbl/AT (21/5) om Kung Karls skola angående betyg, uppehållsrum och skolvärd.

I artikeln framgår det visserligen att uppehållsrummet inte kommer att stängas samt att man jobbar för att undvika uppsägningar. Och det får vi verkligen hoppas!

Jag har barn som går ut nian i år och jag har barn som börjar sexan till hösten. Det senaste året har jag också fått en alltmer positiv inställning till skolan. Vi föräldrar som har barn som ska börja i höst har fått god information där bland annat elevråd och PR-grupp tillsammans med skolvärd och rektor berättat för oss om skolan och dess förändringar. Så nu till det knepiga i kråksången…

Hur kan man gå ut och göra reklam/informera om något som kanske inte riktigt blir fortsatt verklighet? Och då menar jag uppehållsrummet och dess bemanning. Tappa nu inte fokus! Då blir det svårt att se behoven och möjligheterna.

Om skolvärden riskerar att bli uppsagd vore det vansinne! Många föräldrar, även jag, känner att det har blivit lugnare tack vare just detta och såg med tillförsikt fram emot en trevlig höst. Ni har en underbar och nödvändig resurs här! Sjabbla inte bort det nu!

Att omorganisera på skolan är säkert inte fel, det kan vara bra att ge det en ny struktur och etablera en effektivare och tydligare styrning, men det räcker ibland

inte med att göra det man tror är bäst. Det gäller för skolan och politiker att verkligen lyssna på dem som ska leva och verka i skolan, nämligen elever och personal.

Att jobba för bättre betyg är naturligtvis strålande, men det kommer man ingen vart med om man inte ser till att miljön runt omkring är tillfredsställande. Då faller hela konceptet eftersom man förmodligen inte orkar med att fokusera.

Därför är det viktigt att ge eleverna en chans att kunna dra sig undan och ”ta rast”, och det är förmodligen lika trevligt för dem som för oss vuxna att gå kunna gå till ett eget ställe och slappna av en stund. Jag hoppas och tror att Kung Karls skola till hösten kommer att fungera precis så som man har informerat om!

Och att skolans fantastiska skolvärd får vara kvar! Annars är det inte utan att jag känner mig snuvad på konfekten!

Kungsör

Åsa Ekström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons