Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolmiljö viktigare än handboll

Annons

Tisdagen den 18/1 var det stort informationsmöte på Thor Modéen-teatern för oss föräldrar som har barn på Kung Karls skolan.

Vi kom till mötet på grund av den oro som vi har för våra barns arbetsmiljö. Skolan är gammal och dras med diverse problem som vattenläckage, dålig luft, mögel med mera, samt att det är en deprimerande miljö rent allmänt på grund av slitage och hög ålder.

Att samla oss till ett möte var en ren nödvändighet. Och många kom och ställde frågor.

Att det blev ett möte och att problemet äntligen tas på allvar, efter många påtryckningar från lärare, elever och föräldrar, är till största delen biträdande rektor på skolan, Jon Avernäs, förtjänst. Han har drivit på frågan hårt de senaste månaderna.

Döm om min förvåning när mötet öppnades av kommunalrådet Per Strengbom, S, som mer eller mindre tog åt sig äran! Att han, tillsammans med sina partikolleger och andra politiker skulle ha ”tagit tag i frågan och jobbar hårt för en lösning” känns som ett sämre skämt!

Det är fult att ta åt sig äran av andras arbete! Jag har inte sett röken av er politiker i denna fråga!

När uppvaktande föräldrar, lärare och elever gjorde ett oanmält besök tidigare i januari stod inte Per Strengbom att finna. Varken i kommunhuset eller via telefon, ingen visste var han var.

Efter att Per Strengbom önskat alla välkomna talade han om att mötet skulle vara cirka en timme ”för sedan vill väl alla hem och titta på handbollen”!!! Och mycket riktigt bröt han av efter en timme, helt på eget bevåg! Många tyckte inte att de fått raka tydliga svar på sina frågor.

Jag är övertygad om att alla föräldrar tar allvarligare på barnens arbetsmiljö än på en handbollsmatch!

Byt jobb Strengbom!

Ett stort tack till biträdande rektor Jon Avernäs, rektor Håkan Björk och alla andra som på allvar arbetar för att lösa problemet med Kung Karl skolans arbetsmiljö.

Ewa Fagerström, Kungsör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons