Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skattechock vid S-seger

Annons

Svar till Pia Nilsson, S, (16/8). Fastighetsskatten är aldrig rättvis. Nu ska den bort för gott! Ensamstående, pensionärspar, småbarnsfamiljer, alla står vi lika inför den, fastighetsskatten. En skatt som inte på något sätt står

i relation till vår faktiska inkomst utan som istället baseras på hur attraktiv vår bostad anses vara.

Visst kan det tyckas vara mer rättvist att man som småhusägare i Arboga inte ska behöva skatta lika mycket som en ägare av en flermiljonvilla i Djursholm men den stora frågan är: Kan fastighetsskatten någonsin vara rättvis?

Jag fascineras av hur de rödgröna kan påstå att man vill hjälpa de svaga när man i och med det definitiva beskedet om åter-införandet av fastighetsskatten och förmögenhetsskatten (som

i huvudsak ligger i fastigheten) vid en rödgrön valseger kommer att driva människor från sina hem.

Vilken grupp kommer då detta att slå hårdast mot? Pensionärerna givetvis! Vi kristdemokrater anser att hemmet ska vara fredat från denna typ av beskattning och framför allt så anser vi det vara totalt orimligt att människor som i många fall bott i samma hus hela sitt vuxna liv nu riskerar att drabbas av en skattechock på så mycket som 60 000 kronor om året i vissa fall.

Vem kunde tro att det skulle vara så negativt att det hus som man själv kanske en gång var med och byggde skulle få ett så högt taxeringsvärde? Och vem kunde då tänka sig att detta skulle innebära något negativt?

Att 200 fastigheter i Arboga drabbas av denna skatt är också 200 fastigheter för mycket! År 2006 uttalade Göran Hägglund att ordet fastighetsskatt nog var det fulaste han visste och att han aktivt skulle arbeta för att slopa den. Kristdemokraterna har nu, tillsammans med övriga partier i alliansen, lyckats genomföra omfattande sänkningar av fastighetsskatten, som i mina ögon endast är av ondo, men vi nöjer oss inte med det.

Nu tänker vi dessutom slopa hela fastighetstaxeringssystemet, detta för att fastighetsskatten helt ska försvinna!

Ska vi låta människor bo kvar i sina hem eller inte? Det är du med och beslutar den 19 september.

Kommunfullmäktigekandidat

Riksdagskandidat

Sandra Åhs, Kristdemokraterna i Arboga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons