Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjuka är värdefulla

Annons

Jag träffade en vän igår som kände sig värdelös. Han är lika gammal som jag (51 år) och har varit sjukpensionär i många år. Vi började prata om hur han hade det och han svarade mig att just nu mådde han förfärligt dåligt.

Han hade fått besked om att han var tvungen att komma i åtgärd och att hans fall skulle prövas. ”Jag är ju sjuk, jag kan inte arbeta, jag klarar inte av någonting”, berättade han för mig.

I en timme talade han om hur dåligt han mådde men samtidigt berättade han också om sitt intresse. Det som hände då var att jag såg framför mig en helt annan människa!

Helt plötsligt var det en man som strålade av vitalitet och vilja till livet. Jag blev glad av att höra honom berätta och jag var tvungen att fråga om han kunde utveckla det intresset och till exempel utbilda sig eller på något annat vis jobba med det så andra fick dela hans kunskap.

Han höll med om att det var en möjlighet.

När vi skildes åt frågade jag honom om det egentligen var så fel att han skulle få chansen att komma ifrån sjukskrivningen och han medgav att det skulle vara värt ett försök. I ett varmt och omtänksamt samhälle måste vi se till människors potential och möjligheter, och inte bara se en sjukskrivning!

Himmeta

Kandidat till fullmäktige i Köping

Ann-Christine Eriksson, C

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons