Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Senkommen välvilja

Annons

Svar på insändaren från Kungsörsalliansen (9/11). Efter två välbesökta medlemsmöten har Centerpartiet beslutat att inte ingå i någon majoritet under nästa mandatperiod. Vi går själva.

Vi kommer att arbeta lika aktivt som alltid, ta del av och analysera förslag från alla partier.

Därför ser vi det som mycket positivt att Kungsörsalliansen hittat 79 punkter i vårt program som de kan ställa sig bakom.

Vi skall vara ärliga och säga att vi är lite förvånade över den välvillighet som nu visas oss från Kungsörsalliansens sida.

Under valrörelsen var vi noga med att betona att vi inte bundit oss för någon sida men det föranledde inga kontakter från Kungsörsalliansen. Tvärtom verkade

det då vara Centerpartiet som var den stora motståndaren. Det kunde vi läsa på affischer och hemsidor.

Det kan vi visst dra ett streck över – vi är inte långsinta, men för att samarbeta i en allians krävs att den byggs underifrån. Och att man diskuterar de politiska förslagen i en anda av öppenhet och respekt.

Under den gångna mandatperioden har Kungsörsalliansen inte presenterat sina förslag i styrelser och nämnder och därför vet vi inte vad de innehåller.

Först i måndags lämnade de in sitt budgetförslag och vi tycker att det finns massor av frågetecken. Varför har man inte velat göra dessa förslag kända tidigare?

Nu finns alla möjligheter för Kungsörsalliansen och alla partier i Kungsörs fullmäktige att göra sin politik väl känd. Lyft fram era förslag i ljuset, ta djupa diskussioner, bjud in medborgarna och respektera förtroendeuppdraget genom att bemöta varandra med respekt.

Det finns goda möjligheter att bygga upp varaktiga samarbeten med en saklig politik som grund.

Sist men inte minst – de allra flesta beslut som tagits under den här mandatperioden har tagits i full enighet mellan alla partier.

Monica Wastelius, Petter Westlund

Annika Johansson

Centerpartiets fullmäktigegrupp Kungsör

AnneMarie Andersson, Börje Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons