Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se det positiva i Köping

Annons

Jag, en kvinna som valt att återvända till Köping efter 40 år utomlands, valde att återvända mycket på grund av den positiva förändringen av stan, som skett under de senaste tio åren. En försköning som inbjuder till inflyttning!

De kritiska bilderna och texterna i Bbl/AT den 16/9 är orättvisa ur helhetssynpunkt. Låt oss då också göra ett uppslag med alla vackra planteringar och blomsteruppsatser som finns, och som skötts hela sommaren.

Vi har haft en kraftig ekonomisk nedgång de senaste åren, då alla måste dra åt svångremmen och tänka sparsamt, även kommunen, som handhar våra skattepengar.

Jag är inte helnöjd och jag är inte socialdemokrat, men jag vet att uppskatta goda intentioner, gott genomförande och en vilja även till förskönande, inte bara praktiska lösningar. Beundra gärna den nya delen av Östra Långgatan, som tuffa killar med muskler har stensatt under sommaren. Så vackert!

Men, nu måste vi fortsätta den positiva utvecklingen av innerstan och anlägga farthinder på Torggatan, innan alla dessa supertunga lastbilar med två släp, inklusive timmertransporter och bussar – som rusar förbi Stora torget, de vackra gamla Theodor Dahlhusen, de ståtliga träden och de fina uteserveringarna – helt fördärvar denna del av stan med koldioxid, damm och buller. Dessutom går de flesta av dessa fordon direkt upp mot Västeråsvägen och vidare ut ur stan och skulle alltså använda Ringvägen.

Stora torget förtjänar verkligen den oas-status som kommunen försökt skapa, men då måste det till ett lugnare tempo på Torggatan, som nu blivit stans hetaste accelerationssträcka.

Låt oss också ta ett nappatag med kriminaliteten i centrum. Om vi låter bli att blunda och håller alla ögon öppna, så får vandaler och tjuvar det jobbigare!

Köping

Marianne Stippich

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons