Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sälj inte ut äldreboenden

Annons

Söndagen den 19 september är det val i Sverige. Vi röstar i tre val: riksdag, landsting och kommun. Många människor tror inte det spelar så stor roll vilket parti

de röstar på i kommunen, så mycket kan det inte skilja tänker många.

Det skiljer en hel del om man börjar studera de politiska programmen noga! De fyra moderatledda partierna i Köping (M+C+FP+KD), är stora anhängare av privata alternativ, vilket är helt naturligt, det ligger i deras roll att vara det.

Det handlar om att konkurrensutsätta det mesta av den kommunala verksamheten, till exempel skolor, äldreboenden med mera. De är för privatägda skolor, vilket skulle innebära att kommunala skattepengar skulle gå till privata företag som äger dessa skolor.

Vi har sett exempel från andra kommuner i Sverige där enskilda

privatpersoner har startat och drivit skolor, för att sedan sälja dem till stora multinationella företag som har som ett enda syfte att ge vinst till aktieägarna! Lokala skattepengar kommer då att gå till aktieägare i och utanför Sverige.

Vi i Vänsterpartiet säger absolut nej till detta. Vi är nog det mest tydliga alternativet under denna valrörelse. Vi ska kunna ha bra välfärd utan att skolor skall behöva drivas som företag.

De moderatledda borgerliga partierna i Köping har så sent som i början av augusti lämnat in en motion om LOV. LOV betyder privatiseringar och utförsäljningar av den gemensamma välfärden.

Vänsterpartiet vill inte att äldre ska behöva känna oro för att det är pengarna som avgör vilken vård de ska få. Det är viktigt med kontinuitet i äldreomsorgen vilket aldrig kan garanteras med ständiga upphandlingar och byten av vårdgivare.

De skattepengar som går till äldreomsorgen ska inte heller tas ut som vinst av ägarna utan ska användas i verksamheten.

Vänsterpartiet är väldigt tydligt på den här punkten under valrörelsen. På riksnivå driver vi kampanjen: Världens bästa välfärd utan privata vinstintressen! Här i Köpings skall vi ha Sveriges bästa välfärd utan privata vinstintressen!

Köping

Andreas Trygg, V

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons