Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-skatt berör inte Arboga

Annons

Sandra Åhs, KD, felinformerar om hur S-förslaget till fastighetsskatt verkar för Arboga kommuns fastighetsägare.

Förslaget innebär att de som har fastigheter som har ett taxeringsvärde som överstiger 4,5 miljoner kronor får en skatt på en procent, men skatten får inte överstiga fyra procent av den årliga inkomsten.

I sin insändare den 23 augusti hävdar Sandra Åhs följande:

”Vem kunde tro att det skulle vara så negativt att det hus som man själv kanske en gång var med och byggde skulle få ett så högt taxeringsvärde? Och vem kunde då tänka sig att detta skulle innebära något negativt? Att 200 fastigheter i Arboga drabbas av denna skatt är också 200 fastigheter för mycket.”

På en förfrågan till SCB informerade de att det för år 2010 inte finns någon fastighet som har ett taxeringsvärde som överstiger 4,5 miljoner kronor i Arboga.

Min slutsats är att Sandra Åhs har felinformerat läsarna av Bbl/AT. Dessa lögner gagnar inte vår demokrati vilket kristdemokraterna borde tänka på.

Det här svaret fick jag från SCB om taxeringsvärden i Arboga:

”Hej,

Socialdemokraternas förslag till ny fastighetsskatt (att förutom den kommunala fastighetsavgiften betala 1% av taxeringsvärdet som överstiger 4,5 miljoner) kommer inte att påverka en enda fastighetsägare i Arboga eftersom det inte finns en enda småhus-fastighet med ett taxeringsvärde på 4,5 miljoner eller mer i Arboga kommun.

Med vänlig hälsning

Martin Verhage

Statistiska centralbyrån

Box 24300, 104 51 Stockholm”

Eva Nielsen, kandidat på Socialdemokraternas fullmäktigelista i Arboga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons