Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rusta Blästersund

Annons

Sommaren är här och när det inte finns tid eller lust att vistas bland alla på Malmöns badplats är det många som beger sig till vårt ”paradis”. Det är beläget på cykelavstånd från Köping, nämligen Blästersund, längst ut på udden bortom Malmön.

Jag har tillbringat ett par eftermiddagar här, njutit av sol, svala vindar och vacker utsikt. Men jag har också funderat en del. Varför är bryggan i ett så uselt skick så att det inte går att ta sig torrskodd ut till sin båt efter att ha rullat i den med trailer?

Varför finns det ingen badstege på bryggan längst ut så att det lätt går att glida ner i vattnet? Det är för grunt för att dyka så en badstege skulle förebygga en sådan olycka!

Det är faktiskt många som föredrar att bada här i stället för den ordinarie badplatsen.

Varför är slipen i så dåligt skick, det är ibland svårt att ta upp sin båt på grund av allt grus? Det är faktiskt många som av olika skäl har sin båt på en trailer på land och som sjösätter varje gång som de ska ta en båttur.

Varför finns det ingen fungerande toalett i närheten?

Varför kan inte kommunen satsa på att rusta dessa detaljer när det har satsats så mycket på att försköna Köpings centrum?

Så till en helt annan sak som jag också har funderat över. När jag har suttit och betraktat alla som har lagt i sina båtar för att åka ut med barn och barnbarn har jag lagt märke till en sak till. I stort sett ingen använder flytväst, inte ens barnen! Vi vet att drunkningsolyckorna ökar så fort det är fint väder så jag kan inte begripa varför det är så få som använder flytväst.

OK, nu ska jag fortsätta att njuta av den finna sommaren och jag hoppas att någon ansvarig i Köpings kommun känner sig manad att driva dessa frågor.

Köping

Ingar Byström Karlsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons