Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Respektera väljarna

Annons

De fyra borgerliga partierna verkar ha väldigt svårt att acceptera och respektera väljarnas dom. Väljarnas valfrihet är tydligen inte lika populär som annan valfrihet de brukar prata sig varma för!

I en aggressiv och nedvärderande ton beskriver de 13/9 Arbetarepartiet Socialdemokraterna och kommunalråden som sittande i slutna rum, med ögon och öron stängda. Vi tror inte att alla de kommuninvånare vi träffar på gator och torg, vid dörrknackningar och mötesplatser håller med.

Vi har förståelse och respekt för att borgarna har en annan inriktning i politiken, men är besvikna över den ton man använder sig av i insändaren. Bara gammal skåpmat, dumma påståenden, inga nya argument, inget konkret att ta fasta på. Man hänger upp sig på vad någon råkade säga i stridens hetta för 20 år sedan! Snacka om att blicka bakåt!

Vi är väl medvetna om att det finns brister i delar av den kommunala verksamheten, de vill vi arbeta för att komma till rätta med. Borgarnas recept är oftast sälj ut, privatisera, lägg ut på entreprenad, då löser man alla problem! Att man i stället kan få nya problem som minskad insyn och öppenhet om hur skattepengarna används, att de hamnar i aktieägares (ibland utomlands) fickor i stället för i verksamheten eller att det blir dyrare för invånarna blundar man för.

Vi startade medborgardialoger och landsbygdsråd för flera år sedan och har deltagit i rikssammanhang som ett gott exempel. De borgerliga företrädarna har däremot inte varit särskilt flitiga deltagare på de träffar vi haft med invånare i kommunen.

Hur ser förresten den borgerliga ”skuggregeringen” ut? Fyra kommunalråd: Ola Saaw, kommunstyrelsen, Jenny Adolphson, social- och arbetsmarknad, Iván Czitrom, barn och ungdom, och Anna-Carin Ragnarsson, vård och omsorg, eller? Och hur länge klarar ni att hålla ihop?

Genom åren har de borgerliga partierna i varierande grad motsatt sig

eller varit kritiska till ett flertal viktiga satsningar: Ullvigymnasiet, utbyggnaden av förskolan, Smedjan, replokaler, förvaltningslokaler, musikskolans nya lokaler med mera.

Är det de som ska rensas bort från bordet? Vilka fel ser ni mer i den dukning som finns på bordet i Köping idag?

Vi ser det som vår uppgift att fortsätta vara lyhörda för de behov och önskemål som finns hos kommunens invånare. Utifrån synpunkter vi får vill vi duka upp mer på bordet, satsa mer resurser där de bäst behövs, höja kvalitén, ta itu med brister som kan uppstå och fortsätta göra vårt allra bästa för att alla ska ges bästa tänkbara förutsättningar för ett bra liv i Köping. Vi tror på utveckling och tillväxt för Köping.

Möjligheternas Köping bygger vi tillsammans!

Elizabeth Salomonsson och Roger Eklund, två pigga S-kommunalråd som ser framåt, Köping

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons