Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rädda vattentornet!

Annons

I Bbl/AT (23/7) läser jag en artikel om Kungsörs gamla vattentorn och dess framtida öde. Det används inte längre till vattenförsörjningen. Det står som ett monument över gångna tider.

För mig är det en påminnelse om min barn- och ungdom. Jag växte upp med tornet som ett riktmärke för Kungsörs centrum. Det låg ”mitt i byn”.

Nu läser jag att dess förfall ska förhindras och byggnaden har planerats att bli en del av det levande näringslivet i Kungsör. Ser man till samhällets bästa måste initiativet berömmas. Alternativet hade väl varit att låta grävskoporna riva tornet.

Planerna kring tornets nyttjande har fördröjts i nära två år av två familjer som bor grannar med tornet. Av en artikel i tidningen har deras argument varit främst att de inte längre ska kunna njuta av att ”se hackspettar och ekorrar genom fönstret” från sina hus.

De önskar ha naturnära mark runt sina fastigheter. I sig är det inte förvånande att människor bara ser till sin egen fördel.

De hade kunnat köpa in marken runt vattentornet och på så sätt fått behålla den orörda naturen mitt i byn. I stället söker de förhindra en positiv utveckling för kommunens näringsliv.

Jag blir illa berörd när jag läser vidare. En av de klagande är kommunpolitiker för Folkpartiet i Kungsör. Tar han ansvar för hela kommunens bästa?

Grundtanken i en demokrati är ju att det är folkviljan i majoritet, som ska gälla. Kan inte den enskilde politikern övertyga en majoritet att hans önskningar är de bästa för samhället får han finna sig i att acceptera majoritetens beslut.

Hans skriftliga nödrop till

Anders Carlgren, C, pekar på att han inte har förstått innebörden av att ha fått allmänhetens förtroende att bli vald till kommunpolitiker.

Opolitisk, Köping

S.Å. Skog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons