Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orimligt dyrt avlopp

Annons

Jag, en sketen Arbogabo. Ja det är så jag känner mig utifrån hur man blir behandlad av styrande politiker och tjänstemän i Arboga.

Har under en längre tid funderat på vilken inställning ni politiker har till oss invånare. I samband med val slåss ni om att tala om hur ni värnar om oss invånare, när valet är över är man inget

värd. Då skall man hålla käften och sitta still i båten, då har vi ordnat så att ni har era arbeten kvar.

Själv vill jag tala ut om hur jag samt flera andra blivit totalt överkörda av kommunens styrande. Historien gäller Ålhammarsudde och historien kring avloppet där.

Efter ett antal träffar kan man nu se att ni inte tagit till er det minsta lilla av våra åsikter i denna fråga. Jag förstår inte hur ni så kallhamrat vill driva igenom era idéer i detta område.

Ni talar om att ni skall värna om Arboga samt dess invånare, men i denna historia blir konsekvenserna att det är bara de med fet plånbok som detta område kommer att riktas till.

Med ett krav på minst 200 000 kronor för nytt avlopp tvingas vanligt folk bort. Som bonus vill ni även ta bort våra bryggor samt båtplatser, skamligt.

Jag anser att i stället för att stå på centralen i Stockholm och locka nya Arbogabor borde ni vara mer rädda om de invånare ni nu har, det är ju kränkande hur ni agerar.

Jag har träffat politiker och tjänstemän och framfört åsikter om planeringen i Arboga. Men det är inte med glädje man gått från dessa träffar. Det känns inte roligt att se hur stadsarkitekten med en besvärad blick ställer motfrågan om mitt förslag är viktigt.

Det pratas om att Arboga skall vara attraktivt att bo i, men utvecklingen ser inte bra ut. Vi har fem barn, varar fyra har flyttat samt den femte har flyttplaner. Detta bekräftar det låga intresset för att bo kvar här.

Vad gäller sommarstugan så har den varit i vår ägo i snart 50 år (2013), det känns otroligt tungt att lämna ifrån sig stugan som vi värnar så mycket om.

Detta område skapades för att ”vanligt folk” skulle få en chans till friluftsliv, men det har tydligen totalt glömts bort.

Med denna insändare hoppas jag att ni som styr skall vakna till liv och skrota dessa superplaner för Hällarna. Vi invånare som inte är nöjda med ert styre är för övrigt fler än ni tror.

Det finns enklare och billigare avloppssystem till Hällarna som uppfyller lagens krav.

Lars Lindén

Besviken Arbogabo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons