Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ödmjukhet efterlyses

Annons

Efter att nyligen (den 24 och 25 februari) ha läst några artiklar om skolverksamheten i Köping inser jag att vår skola har stora problem. Och det kanske största problemet är att de som kan påverka situationen inte verkar inse att det finns problem.

Först konstaterar kommunrevisionen i sin granskning att vår skola kostar avsevärt mycket mer än vad andra jämförbara skolor gör.

Det kanske inte behöver vara fel då vi satsat extra mycket resurser på skolan, enligt barn- och utbildningsnämndens ordförande Roger Eklund, S. Han avvisar en utredning som skulle titta på konsekvenserna av mindre pengar samt vad det beror på att satsningen ej gett högre betyg.

Jag är inte emot en satsning på skolan, men jag har mycket svårt att förstå det resonemanget. I en väl fungerande verksamhet utvärderar man resultatet av en insats. Det borde vara självklart att göra det även här.

Nästa smäll kom då Lärarförbundets rankinglista publicerades. Återigen pinsamt för vår skolverksamhet. Köping hamnade på plats 231 av 289. Alltså katastrofalt, och vi som dessutom satsat extra miljoner.

Men gudskelov behöver man inte fästa så stor uppmärksamhet vid den här listan, den är ju gjord av ett fackförbund, säger Eklund.

Med tanke på den i dag aktuella debatten om vem som bör vara ansvarig för skolan (staten eller kommunen) noterar jag att Roger Eklund inte tycker det är en bra idé att staten är med och styr, det är rent av förkastligt.

Jag tror det är dags för våra beslutsfattare att ta sig en funderare. Jag tror inte det är en bra strategi att förkasta granskningar (kommunrevisionen) och rankinglistor (Lärarförbundet) utifrån den ståndpunkten att vi vet ju bäst.

En mer självkritisk och ödmjuk inställning tror jag skulle vara på sin plats. Ta åt er av kritiken och försök göra så skolan blir bättre. Det är nämligen er skyldighet.

Besviken Köpingsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons