Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nekades träffa läkare

Annons

Kan bara konstatera att sjukvården i dag inte är till för patienten utan för vårdgivaren.

Har en längre tid varit krasslig varför jag ringde min vårdcentral, Nya Åbågens vårdcentral, för att få en tid.

Sköterskan gjorde bedömningen att jag skulle träffa en läkare. Fick en tid dagen därpå. Bor en bit utanför stan och måste ta bilen.

På morgonen var det minus 20 grader kallt och riktigt halt på vägen. Man är ju dessutom inte ensam att trafikera vägarna, det gick därför väldigt sakta till stan i halkan. Kom fem minuter försent.

Döm om min förvåning när receptionisten säger att nu hinner inte doktorn ta emot mig. Naturligtvis ifrågasätter man det! Jag var ju där!

Hon går till läkaren som efter några minuters diskussion säger att tyvärr så är min tid förbrukad. Nästa patient skulle komma om fem minuter så tyvärr.

Men om jag satt ner och väntade kunde jag få träffa en sköterska som kanske skulle kunna ge mig en ny tid. Hur länge det skulle ta hade hon ingen aning om. Ledsen, sjuk, kränkt och trött valde jag att åka hem. Orkade inte sitta och vänta.

I dag kom en räkning på posten – för uteblivet läkarbesök. Man tror inte sina ögon!

Det var ju dom som inte kunde ta emot mig! Jag var ju där, och man hade bedömt att jag behövde träffa läkare! Får man verkligen göra så här?!

Jobbar själv inom vården med mottagningsverksamhet. Vi har aldrig avvisat en patient, där det bedömts att patienten ska träffa en läkare, för att patienten kommer försent.

Har alltid haft förtroende för just denna vårdcentral men nu är det förtroendet förbrukat! Frågan är bara vart man ska vända sig för att få professionell vård och hjälp?

I lilla Arboga finns bara två vårdcentraler att välja på och båda är numera privatägda.

Så här gick det aldrig till så länge landstinget stod för vården.

Arboga

Sjuk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons