Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nästa år visas krubban

Annons

Svar på insändaren 17/12 ”Var är Köpings julkrubba”. Julkrubban som den anonyme signaturen Kyrkobesökare syftar på finns sedan ett par år i gott förvar i Köpings kyrka.

Samtliga figurer är omsorgsfullt tillverkade i terrakotta. Figurerna var med andra ord rätt ömtåliga och därför placerade på ett högt bord.

Det var alltså omöjligt för barn att se julkrubban om de inte hade någon vuxen som kunde lyfta upp barnet på ett bänk eller stol. Att figurerna är omålade har även inneburit att det inte har varit pedagogiskt enkelt att förklara vem som är vem!

Den nya julkrubban har större figurer med glada färger som är placerade i barnvänlig ögonhöjd. Platsen är dessutom väl vald, där vi har våra barngudstjänster som varje fredag samlar omkring 100 föräldrar och barn.

Figurerna tål att lyftas, beröras, har kläder som skiljer dem åt. Alla människor och djur är placerade i en grönskande omgivning, läckert belyst.

Dessutom kommer många skolklasser och dagisbarn till kyrkan för att se vår nya julkrubba. Alla vill vi att barnen ska känna sig välkomna till vår kyrka. Det måste också visa sig – i praktiken.

Till er som saknar terrakottakrubban – lugn, bara lugn. Nästa jul kommer den att finnas till beskådande i vårt snart nyrenoverade församlingshem.

Vänliga hälsningar och en önskan om en god jul.

Kyrkoherde

Patrik Wallmark

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons