Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MP i Arboga utanför blocken

Annons

Dan Karlsson, V, vill 14/9 veta var Miljöpartiet i Arboga hör hemma. Svaret är enkelt. Miljöpartiet i Arboga har i alla år motionerat för, röstat på och bidragit med goda förslag för Arboga, utan att tillhöra en speciell grupp.

Att Dan Karlsson uppfattar att vi röstar lite hur som helst och att han inte ser någon ”röd tråd” beskriver Miljöpartiets intention på ett bra sätt.

- Miljöpartiet vill rösta fram bra förslag som leder till en grön omställning och ett långsiktigt hållbart samhälle, som utökad kollektivtrafik, flera cykelvägar och alternativa energikällor samt tillräckliga resurser inom skola och barnomsorg.

- Miljöpartiet stödjer också bra förslag oberoende av vilket annat parti som kommer med idén, som större inflytande för ungdomsfullmäktige (S) eller mindre barngrupper i förskolan och skolan (alliansen).

- Miljöpartiet kommer att rösta emot förslag, om vi anser dessa överdrivna eller inte genomtänkta, som äldreboende i höghus (S och V) och kommunala skattesänkningar (M och KD).

- Miljöpartiet kommer också att agera som piska om man bortser ifrån demokratiska spelregler, som överenskommelsen om kommunchefens fallskärmsavtal (S, V och OPA). Kenneth Dalberg kan vara en tillgång som anställd, även om han inte längre ska arbeta som kommunchef.

Väljarna kan förlita sig på att Miljöpartiet kommer att driva lokalpolitiska frågor som är bra för Arboga. Vi har också medvetet bestämt inom Miljöpartiet i Arboga att vi före valet inte ska ingå i någon slags röra eller allians.

Miljöpartiet i Arboga lovar:

- att vi inte ska stödja vinstdrivande skolor i Arboga, men att vi ska vara öppna för förskolor som drivs av kooperativ av de anställda.

- att vi inte ska stödja riskkapitalister om de vill ta över Arbogas äldrevård.

- att vi inte ska sälja ut skolor, fritidsanläggningar och tekniska verksamheter till privata bolag, men att vi kan tänka oss att enstaka hyresfastigheter säljs av istället för att rivas.

Miljöpartiet i Arboga är övertygat om att vi i Arboga behöver mer samarbete och samsyn över parti- och blockgränser om vi vill lyckas med att utveckla Arboga och att locka hit flera företag och invånare.

Vi rekommenderar Dan Karlsson att göra ett studiebesök i Fagersta. Där har V ungefär 58 procent av alla kommunröster på grund av en ledare som kan samarbeta över partigränserna

Christian Payerl och Susanne W Linde, Miljöpartiet Arboga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons