Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många väntar på VA

Annons

För att skapa lite balans i diskussionerna vill jag framföra att många också känner förväntan och förhoppning inför Köpings kommuns planer att införa möjlighet till kommunalt vatten och avlopp i vissa sommarstugeområden.

Visst finns det de som vill bygga ut/göra förbättringar på sina hus. Detta behöver inte innebära att charmen i områdena försvinner. De boende är ju med och påverkar detaljplanen.

Ett annat argument som inte så ofta nämns av motståndarna till förändringen

är miljöpåverkan. Alla vet att Mälaren är en ytterst känslig vattentäkt för väldigt många människor. Kommunalt avlopp förbättrar miljön.

Situationen är ju i dag helt låst i och med att kommunen inte accepterar någon förändring/förbättring av huset om inte avlopp och vatten åtgärdas. Många upplever detta frustrerande.

Vid enkäten som genomfördes angående områdena på Mälarens norra sida var det merparten av de svarande som ville ha kommunalt vatten och avlopp. Glöm inte det!

Låt oss hoppas att det blir något av med detta projekt så att vi som vill ha en ändring kan trivas ännu bättre på våra smultronställen.

Förhoppningsfull sommarstugeägare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons