Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokalt inte billigast

Annons

Har viss förståelse för att man blir upprörd av att vissa kontrakt hamnar utanför KAK-området. Visst vore det bäst att handla lokalt, då stannar ju pengarna i våra hemkommuner.

Men varför blir det så? Lite självrannsakan kanske vore på sin plats! I KAK-området har hantverkare arbetat utan konkurrens. I synnerhet om man är ensam på orten och tror att man kan ta vilket pris som helst som helst.

Så korkade är vi ju inte privat så varför skall kommunen vara det? Vi åker till Biltema, Jula, Ikea, Marieberg med mera för att det är billigare där!

Hur tror någon att ett företag utifrån med betydligt längre transporter kan konkurrera om sjuktransporter, skolskjutsar och liknande? Bensinen är nog inte billigare i Västerås. Det är nog så att frestelsen att höja priserna och ta för sig blir större då konkurrensen saknas. Bra att någon sätter ner foten!

Det får ju inte bli så att man accepterar att företag på hemmaplan är 30 procent dyrare, men att det är okej för att de betalar kommunalskatt till hemkommunen. Snart är det väl bara pizzeriorna som kan hävda sig prismässigt gentemot de större grannstäderna.

Prismedveten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons