Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läxor grund för stress

Annons

Jag kan inte alls hålla med ”Mamma med två barn” (5/10) om läxor i skolan. Själv är jag en tvåbarnsfar till tonårsdöttrar.

Varför skall barn behandlas annorlunda i dagens samhälle än vuxna? Vuxna får råd för att undvika utbrändhet, att inte ta med sig jobbet hem då detta är en viktig orsak till stress. Detta råd bör i ännu större utsträckning gälla barnen!

I dagens samhälle är tempot högt uppskruvat med mängder av intryck, aktiviteter, förväntningar på än det ena och än det andra, som inte fanns för 20 år sedan. Så varför inte undvika direkta stressfaktorer som många läxor kan innebära, det barn lär sig bör till absolut största delen ske på skoltid.

Den halvtimme som Mamma med två barn ägnar tillsammans med sina barn åt läxor tillbringar jag personligen hellre med kvalitetstid tillsammans med mina barn. Då kan man ha en trevlig pratstund om dagen som har varit. En läxa kan upplevas både med stress samt frustration för barnet och den hjälpande föräldern.

Sedan skall det självklart vara en studietakt i skolan som rymmer prov och skriftliga tester på sådant man har lärt sig i skolan!

Bara att inse och acceptera att vi har olika åsikter i frågan.

Tvåbarnsfar, Köping

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons