Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungsör måste se framåt

Annons

En liten ort som Kungsör måste kunna se framåt. Visst kan vi vara stolta över vår historia. Men låt oss i stället vara stolta över vår framtid!

Låt vårt samhälle bli en förebild, en framtidsdröm för andra.

Genom att satsa på våra prinsar och prinsessor i kungariket och erbjuda valfri barnomsorg, skapa trygghet i förskolan, i skolan och på fritiden, möjliggöra ett aktivt föreningsliv och se till att det i skolan serveras ekologisk, närproducerad och näringsrik mat, kan vi ge våra unga medborgare en bra start i livet i Kungsör – det betyder allt.

Låt ungdomarna påverka sin, vår och deras framtida barns situation genom att få mandat i ett ungdomsfullmäktige, stöttat

av vuxna förebilder. De måste även fortsättningsvis ha tillgång till mötesplatser som fritidsgård/ungdomens hus, kulturarenor och sportarenor.

Gör sedan det möjligt att leva i Kungsör; låt kommunen bli en modern arbetsgivare, till exempel genom att stimulera vidareutbildning av personal, erbjuda arbetstidsförkortning och se positivt på tjänstledigheter. Vi behöver stötta småföretagare och göra det möjligt att pendla kollektivt.

Låt oss ta tillvara ny teknik som gör vår kommun miljösmartare men låt oss slippa mobilstrålningsmaster på bostadshus.

Dessutom vill vi även i framtiden kunna hälsa på skogens konung genom att fortsätta ha tillgång till våra hagmarker och natur.

Omsorgen om äldre ska kännetecknas av förebyggande friskvård och ett stimulerande vardagsliv och boendet ska vara anpassat efter individens önskemål. För till sist vill väl vi alla sluta våra dagar i Kungariket Kungsör som drottning eller kung? Med värdighet.

Lina Ekdahl, MP, Kungsör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons