Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klaga inte, jobba!

Annons

Jag läser med förundran de två insändarna (24/12). Två studerande ungdomar beklagar sig över att de får ”bara” 1050 kronor/månad att roa sig, fika, köpa kläder och smink för. Ack, arma barn vad svårt ni har det...

Ärligt talat blir jag förbannad på dessa bortskämda ungar som har mage att beklaga sig över något dylikt. Det finns gott om människor som jobbar och sliter, snålar och avstår från både det ena och det andra för att få de surt förvärvade slantarna att räcka till det nödvändigaste såsom mat och husrum.

De skulle nog vara oändligt tacksamma om de, utan någon större motprestation, fick 1 050 att spendera på fika, nöjen och smink. Skribenterna borde lära

sig att rätta mun efter matsäck och dessutom vara tacksamma över att de får pengar som de sedan kan använda fritt som de önskar, utan att behöva bry sig om hyra, matkostnader och annat.

Hur många har den möjligheten? Den enda motprestation som krävs av dessa ungdomar är att de förkovrar sig i någon form genom att gå i skolan några timmar varje dag. Stackars krakar.

Nej, väx upp och skaffa er ett jobb, efter skoltid förstås. Då får ni både pengar och erfarenheter att ha nytta och glädje av. Studiebidraget är mer än tillräckligt – fika, nöjen och smink är ingen mänsklig rättighet.

Morsa som inte ”curlar”, Valskog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons