Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte tillåtet ha sjukt barn?

Annons

Jag jobbar i Köpings kommun som undersköterska. För ett par veckor sedan blev min son sjuk. Ringde då till arbetsgivaren och meddelade att jag inte kommer och jobbar.

Arbetsgivarens representant blev inte något vidare glad, och började ställa frågor och komma med kommentarer om sådant som arbetsgivaren inte har något att göra med.

Bland annat frågades om jag är ensamstående, och eftersom jag inte är det, så undrades varför inte min man kunde vara hemma med sonen?

Arbetsgivarrepresentanten tyckte även att det är dåligt av min man att inte kunna vara hemma med ett sjukt barn. Har arbetsgivaren rätt att yttra sig så här? Jag tycker inte det! Det är inte ofta jag är hemma för vård av barn, och att få höra det här är inte roligt.

Ska man behöva ha skuldkänslor för att man är hemma med ett sjukt barn? Ska man behöva försvara och förklara sin privata situation på det här sättet?

Det är väl upp till familjerna själva att bestämma vem som ska vara hemma med ett sjukt barn!

Att ha ett bra bemötande är något som arbetsgivarna tjatar om, men gäller det bara oss anställda? Det kanske är dags att även arbetsgivarna börjar tillämpa bra bemötande mot oss anställda, och inte enbart mot anhöriga!

Arg mamma

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons