Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget liv i sus och dus

Annons

I en insändare (20/5) tror sig signaturen Göran K, med en lön på 35 000 kronor per månad, kunna leva livets glada dagar med 80 procent i a-kasseersättning. Tyvärr herr K. du kommer att bli grymt besviken.

Göran K har helt missat att ersättning från a-kassan har ett tak som i dag uppgår till 680 kronor per dag före skatt och med fem ersättningsdagar per vecka. Socialdemokraterna har föreslagit en höjning av detta tak till cirka 900 kronor per dag.

Göran K skulle alltså med S- förslaget kunna kvittera ut högst 19 000 per månad, före skatt. Det är långt ifrån några 80 procent, det är nära en halvering av inkomsten.

För övrigt ska man, för att ha rätt till a-kassa, stå till arbetsmarknadens förfogande varje

dag. Man är skyldig att aktivt söka jobb och upprätta handlingsplan för sitt jobbsökande. Göran K får nog slå ur hågen ett glidarliv hemma på tomten med ideliga kaffepauser på terrassen varvat med muskelbyggande på gymmet.

Det är uppenbart att Göran K fått det hela rejält om bakfoten. Inlägget är dessutom en smäll i snoken på de tusentals som får leva på dagens a-kassa där högsta ersättning uppgår till drygt 14 000 kronor per månad, före skatt.

A-kassaansvarig

IF Metall Västra Mälardalen

Ingemar Almteg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons