Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget jobb utan barnomsorg

Annons

Jag är en arbetslös, ensamstående mamma boende i Köping. Förra veckan hittade jag ett drömjobb som jag givetvis sökte och har jag tur får jag det, det är min stora förhoppning!

Så långt är allt bra. Sedan kommer resten – om jag får jobbet ska jag jobba var tredje helg. Men nattdagiset (enda dagiset som är öppet på helgerna) har kö och för min del är det 20 personer före mig i kön och ingen förtur blev jag beviljad.

Alltså flera, flera månaders vänt på min tur. Kanske ett halvår? Vad gör jag då? Om jag får jobbet, vem ska passa min dotter? Kommunen svarade att de anhöriga får väl ställa upp. Men mina anhöriga jobbar hela dagarna i veckorna och har helt enkelt inte tid eller ork att ha min busiga sexåring 6.30 till 16.30 lördag och söndag.

Och att pussla en dag här hos en släkting och sedan en dag där hos en annan, skjutsa hit och dit för att hinna i tid... Det förstår ju vem som helst att det inte fungerar! Nu blir det sommar och folk reser dessutom bort!

Skulle jag tacka nej till det här jobbet på grund av att jag inte kan få barnomsorg ordnad får jag nedsatt ersättning eller blir rentav avstängd!

Nog måste det väl finnas fler än jag som hamnat i den här situationen, även om de kanske haft en man/sambo som fått vara hemma med barnet?

Hur tycker Köpings kommun att ensamstående ska lösa det, för inte kan det vara meningen att anhöriga och vänner ska ställa upp under så lång tid?

Köping

Virginia Lagersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons