Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen kommunal fråga?

Annons

Den svenska flaggan är hissad och vi i Arboga skall fira den 8 mars och internationella kvinnodagen. Men ack nej!

Kommunstyrelsen säger nej till bland andra de invandrade flyktingkvinnor som nu lever i Arboga. Här lever många kvinnor från olika kulturer med mycket kunskap om hur kvinnor internationellt överlever. Det är dessa kvinnors erfarenheter som skall synliggöras för att vi skall få en ökad förståelse för deras situation.

Min motion handlade om att tillsätta en arbetsgrupp som kunde visa oss kvinnors internationella situation på den internationella kvinnodagen den 8 mars 2011.

Den motionen nedröstades av kommunstyrelsen. Förklaringen var: ”Då motionens innehåll (läs kvinnor) bedöms ligga utanför den kommunala kompetensen bereds den inte vidare.”

Då är det verkligen hög tid att Arboga kommun skaffar sig den kompetensen då det handlar om kvinnors liv och leverne. Det handlar också om jämställdhetstanken.

En undran är hur ni kvinnor som röstade nej till min motion också säger nej till er värdighet och ett nej till solidaritet med andra kvinnor.

Detta nej är också ett nej till en ökad integration och ett ja till rasism.

Dessutom är nejet till motionen en typisk manlig ståndpunkt att inte vilja lyfta kvinnors liv och leverne.

Ett ja hade visat att Arboga kommun kunnat känna sig stolt över att ha skapat ett arbetssätt att lyfta fram kvinnors situation.

Miljöpartiet de gröna, Arboga

Agneta Lambert Meuller

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons