Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Infria löften om skolan

Annons

Lärarförbundet har med kampanjen ”Börja med skolan så löser sig resten” arbetat med att få väljare att kräva besked om skolan från de olika partierna.

I Köping har Vänsterpartiet och Socialdemokraterna lämnat vallöften om skolan. Partierna har lovat att minska på barngrupperna i förskolan, förbättra resultaten i skolan och att varje elev ska få det stöd de har rätt till enligt skollagen.

Båda partierna vill även modernisera skolan med satsningar på datorer och ny teknik.

Lärarförbundet tycker att skolan och dess personal behöver få ta del av utvecklingen inom teknikens område, men lokaler behöver också anpassas till det.

”Den moderna arbetsplatsen” med en egen dator och en egen arbetsplats för varje lärare är något att sträva efter och arbeta för.

Vänsterpartiet har även lovat att satsa mer pengar på skolan samt att minska barngrupperna och öka kvaliteten på fritidshemmen.

Lärarförbundet tycker att fritidshemmen är en grupp som genom åren har fått många försämringar så nu är det dags att satsa på dem.

Socialdemokraterna har även lovat att satsa på forskning i skolan om skolan, mycket intressant att se hur detta arbete kommer att framskrida. Lärarförbundet hade hoppats på fler löften från fler partier i Köping.

Den majoritet som nu har makten i Köping bär ansvaret att förverkliga de löften som getts. Det är upp till politikerna att se till att utlovade satsningar verkligen kommer skolan till del.

Vi i Köping har mycket att göra för att nå de resultat som Sveriges mest framgångsrika skolkommuner har. Före valet publicerade Lärarförbundet sin undersökning om bästa skolkommun, Köping föll ner från plats 25 till plats 146.

Tillsammans kan vi nu med hjälp av de satsningar som utlovats i valrörelsen ta ett viktigt kliv mot förbättrade resultat och möjligheter för våra unga.

Mycket har utlovats som förpliktigar. Det är dags att få varje politiker att leva upp till sina vallöften. För löften är just bara löften, och politiken får inte stanna vid det.

genom Katarina Nikitin

Lärarförbundets styrelse i Köping

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons