Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högt pris för valfrihet

Annons

Nu är det så att vi som jobbar inom vård och omsorg ska få välja vilken tjänstgöringsgrad vi vill ha. Det låter ju för bra för att vara sant. Jo det är sant men till vilket pris?

Priset är att vi aldrig vet när vi jobbar. Jo vi vet sex veckor framåt. Vilken framförhållning. Jag bestämmer ju helt själv hur jag vill jobba i sex veckor, förutsatt att inte för många andra har valt samma arbetstider som jag, då måste ju någon ändra så klart.

Vill jag vara helt säker på att vara ledig ett visst datum kan jag inte bara lägga en ledig dag, nej minsann då är det semester som gäller. Hoppas semesterdagarna räcker till sommarsemester.

Vi kan inte vara helt säkra på att få vara på vår arbetsplats heller, nej hoppa runt på olika ställe ska vi göra. Det är bara att gilla läget har vi fått höra.

Att jobba med människor som har fysisk eller psykisk funktionsnedsättning kräver stort förtroende för personalen från anhöriga och inte minst från brukarna själva. Det är inte ett förtroende som man bygger upp genom att hoppa runt på olika arbetsplatser.

Jag och fler med mig undrar hur politiker och tjänstemän har tänkt. Har de tänkt? De är människor med dagtidsjobb och lediga helger/röda dagar. Vi som jobbar inom omsorgen har inga röda dagar eller helger. Vi har inte heller värst bra lön.

Men vi har ju själva valt vårt yrke. Jo förvisso men det är inte bra arbetstider eller bra betalt som gjort att vi valt vårt yrke. Det har vi valt på helt andra grunder.

Jag jobbar med helt underbara

människor. Vi har haft många kriser på vår arbetsplats. Vi har stöttat varandra och stärkt varandra, vi litar på varandra och hjälper varandra. Jag vet att brukare

och anhöriga märker hur bra vi trivs med varandra. Det skapar också förtroende.

Men nu är vi trötta, vi är oroliga för framtiden. Varför ska det införas krångligheter som bara skapar oro? Vi är människor och inte bara rader i schemat. Vi är människor som har familj, vänner och fritidsintressen. Ge oss ro. Skippa time care.

Köping

En som arbetar i gruppbostad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons