Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heltid för alla som vill

Annons

Kvinnor uppmanas av vår statsminister att jobba mer. En lovvärd uppmaning som kräver något mer. Det krävs politisk handlingskraft och agerande för hur ser verkligheten ut?

Lagen om anställningsskydd öppnar allt mer för osäkra anställningsformer, med ökad frihet att göra sig av med anställda. Nu behövs diskussion och eventuell lagstiftning som stärker rätten till heltid.

Vår statsminister bör ta sig en funderare utifrån verkligheten för de kvinnor som befinner sig i ofrivilligt deltidsarbete. Kommunal har 510 000 medlemmar, varav hälften arbetar deltid och 90 procent av dessa är kvinnor.

De finns i skattefinansierad verksamhet. Här kan Fredrik Reinfeldt med politisk kraft och mänsklig beslutsamhet föra en politik som stöder kvinnor att kunna arbeta mer.

Det är definitivt inte fler skattesänkningar som är lösningen, inte heller käcka tillrop om att vi kvinnor behöver uppmuntras.

Nej om Reinfeldt vill så har han makten i sin hand att till exempel bemanna äldreomsorgen så att den nationella värdegrunden blir något annat än en hyllvärmare.

Han kan satsa resurser på barnomsorg och förskola även på obekväm arbetstid, med en bemanning så föräldrar kan känna trygghet att lämna sina barn.

Det här är bara några exempel från en av branscherna med kvinnodominans.

Ordförande Kommunal Västmanland

Annica Enbom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons