Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håll ordning på katten

Annons

Jag blev så upprörd och ledsen när jag läste insändaren från signaturen A och S i Kungsör. Ska fågelungar och ekorrungar behöva sätta livet till för att folk inte kan hålla ordning på sina katter?

Jag har inte sett en ekorre på många år och småfågelbeståndet måste också ha minskat för i vintras hade vi inte många småfåglar som åt de frön som vi lagt ut. Det vore ju trevligt om inte lösspringande katter åt upp eller plågade ihjäl de exemplar som finns kvar.

Det är ett jäkla liv om varg, lo, björn och nu hundar som bajsar och kissar på andras tomter, men katterna då? Hur länge ska det dröja innan det blir en sträng lag som gör kattägare skadeståndsskyldiga och ansvariga för vad deras odjur gör. Katten är inget snällt djur, den leker och plågar ofta sina byten tills de blir skadade eller dödade.

Sedan kommer de och visar en ibland stolt katthusse eller kattmatte vad de gjort. Och då tycker de att deras kisse varit såå duktig, jag har själv sett och hört detta med egna ögon och öron.

Vi får ständigt jaga bort grannens katt som tydligen älskar att vara på vår gård. Den pissar på bildäcken på vår nya bil, mot källarfönstren och grunden på huset så det blir stora fläckar som stinker lång väg.

Man blir uppmanad att köpa det ena eller det andra för att hålla katterna borta, men är det verkligen jag som ska betala detta?

Jag är så arg på katter som terroriserar på vår tomt och i omgivningarna. Kattägarna går det inte att prata med, de visar ingen förståelse alls.

För den som inte vet kan jag nämna att det största hotet mot de vilda nymfparakiternas överlevnad i Australien just är huskatten.

Köping

Arg och frustrerad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons