Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör Hällarna till valfråga

Annons

I höst är det val. Här kommer några öppna frågor till dig som är oppositionspolitiker i Arboga.

Hur kommer du och ditt parti att agera gällande VA-frågan vid Hällarnas fritidsområde? Vad är visionerna i partiet för Hällarnas framtid, storslaget eller småskaligt?

Hur mycket intresse finns från din och partiets sida att lyssna på oss som tillbringar några sommarveckor däruppe, där just enkelheten är en stor del av upplevelsen. Är du över huvud taget så pass intresserad att du tillsammans med partiet vill driva det här lite mer på vår nivå, än vad som nu sker? Utan svindyr VA-anslutning, gemensam bilparkering och uppbyggd båthamn som tänkt är.

Våra bilar smutsar ner och båtarna och eventuellt bryggor stör miljöbilden. Vi som bor här klipper rensar vid båtplatserna mot Herrfalletudden för att hålla strandremsan öppen och trivsam. Vi gör det för att vi trivs och för att de som kommer hit ska känna att vi värnar om vårt område.

Om vi inte gjorde något alls skulle det de facto inte finnas någon bild att se, den skulle vara totalt igenväxt.

Vi skickade ett antal frågor till berörda tjänstemän inom kommunen i slutet på 2009. Bland annat om hur det gick med den serviceanläggning flera av oss på Tälthyddans område önskade att få. Eller hur det går om vår stuga blir omöjlig att sälja. Frågor vi ännu inte fått svar på. Dåligt!

Självklart är det viktigt att VA-frågan löses på ett bra sätt, men visst måste det finnas alternativ som inte ligger i 200 000-kronorsklassen per stuga? Att ”se det som en investering” ligger skyhögt över taknocken för vår del. 16 kvadratmeter masonitstuga med gasolkök. Vad notan blir i slutänden törs vi inte tänka på. Ett Hällarna för alla så som det var tänkt en gång? Nej definitivt inte när planerna sätts i verket.

Du kära politiker, du och ditt parti får våra röster om ett för miljön och oss boende hållbart förslag på dessa frågor kan presenteras. Hällarna blir vår valfråga. Att bli överkörda, som vi faktiskt tycker att vi hittills blivit, är otrevligt. Men vi kan också välja bort och välja nytt. Det är det som är så bra med att ha folkvalda politiker. Så vad säger du, finns något bra att erbjuda?

Arboga

Rolf och Åsa Lindh

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons