Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glöm inte påskuppropet

Annons

Vad gör Svenska kyrkan i Köping, Arboga och Kungsör? Vilka initiativ och aktiviteter har vidtagits lokalt med anledning av påskuppropet mot regeringens behandling av sjuka medmänniskor, till exempel de som ställs utan försörjning sedan de utförsäkrats? Pågår namninsamling, i så fall var? I kyrkor, församlingshem och i affärer?

Ärkebiskop Anders Wejryd var präst i tidiga år i Munktorp och därefter i Arboga. Därför borde ju aktiviteten vara stor i våra församlingar efter hans upprop.

Vad gör Katolska kyrkan och alla olika frikyrkor för att stoppa utförsäkringarna? Sker det uppsökande verksamhet för att gamla och sjuka och handikappade skall ha chans att skriva på eventuell namninsamling? Diakoniverksamheten är ju ofta ute och besöker.

Detsamma gör ju vissa frikyrkor. Gör de protestinsamlingar? Nu finns en stor möjlighet för de olika kyrkosamfunden att i verklig handling visa på kristliga omsorger för några av de svagaste i vårt samhälle.

Jesu budskap var kärlek, förlåtelse, förståelse och solidaritet med de svaga och sjuka. Hoppas att Jesu budskap fortfarande gäller i våra kyrkor och att ord omvandlas till kraftfull handling.

Jag väntar på svar på Dialog.

Alf Bergström, Munktorp

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons