Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge oss trygghet åter

Annons

Sverige har varit känt som ett välfärdsland. I vårt land har det gått att förena ett högt skattetryck och små klassklyftor med ekonomisk tillväxt. Välfärdssamhället har visat sig fungera i praktiken.

I det senaste valet lovades väljarna att allt skulle kunna bli ännu bättre. Den borgerliga alliansen skulle minska utanförskapet, slopa fastighetsskatten och sänka bensinskatten. De ”nya” Moderaterna stod för en medkännande politik som var nästan socialdemokratisk, men med lägre skatter.

Nu kan resultatet av alliansens politik utvärderas. Skatterna har sänkts med 75 miljarder kronor. Det är mer än vad de ”gamla” Moderaterna förmådde. En redan välbeställd grupp har tjänat väldigt mycket på att deras skatter har sänkts.

Men det går naturligtvis inte att genomföra så stora skattesänkningar utan att det drabbar de som bäst behöver samhällets stöd. Arbetslösa, sjuka och äldre har fått betala ett högt pris genom att deras trygghet har försämrats.

Känslan av gemenskap och sammanhållning har ersatts av ökade klyftor mellan dem som gynnats och dem som missgynnats av den förda politiken.

Nu är det snart val igen och alternativen klarnar alltmer. Det blåa lagets politik kommer att leda till att klyftorna och orättvisorna fortsätter att öka.

Vi tror att Sverige blir bättre med ett röd-grönt alternativ, starkt präglat av Socialdemokraterna, som kan ge oss tryggheten och rättvisan åter.

Berit Oskarsson

Erik Werner

Elsy Harryson

P-O Nilsson

S-veteraner i Arboga

Olle Göransson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons