Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gatan rena tävlingsbanan

Annons

Håller fullkomligt med Anna Fridman (4/7). Bor själv intill ”tävlingsbanan” i Arboga centrum. För det är just vad det är, en tävlingsbana med startlinjen målad på vägen på Centrumleden vid järnvägsstationen, där tydligen tävlingarna börjar.

Och jag kan försäkra att det går betydligt fortare än de tillåtna 50 km/tim.

Det som oroar mig är att det ska hända något med ungdomarna själva eller andra nattflanörer. Ska man passera övergångsstället över Centrumleden från Nygatan till Östra Nygatan får man vara rask, sikten är max 50 meter.

Låt oss säga att farten är 80 km/tim, vilket jag uppskattar den till. Då vill det till att bilföraren har snabb reaktionsförmåga, vilket de kanske inte har, i upphetsningen över att komma först i ”mål” eller om de kör på tid.

För att bemöta ”Boende i Arboga” (14/7) vill jag säga att jag anser inte att jag ska behöva flytta ut på landet för att slippa höra när ungdomarna ”burnar” med skrikande däck, troligtvis på parkeringen vid järnvägsstationen, när jag ska sova. Dessutom vill man ju gärna kunna ha fönstret öppet dessa varma nätter, men även med stängt fönster hörs det väldigt väl.

Men jag måste medge att det var ett par dagar (nätter) sedan jag hörde något, kanske har de flyttat ut till motorvägen mot Köping, där jag nyligen såg en likadan målad startlinje som på Centrumleden. Hur farligt är inte det?

På tal om ”gnällbälte” så förutsätter jag att ”Boende i Arboga” själv är engagerad i kommunens väl och ve eftersom det tydligen finns så mycket att rätta till för att få ett attrakivare centrum.

Och för att avsluta vill jag säga att jag inte uppfattar att ”Anna Fridman” gnäller ”på att ungdomar just är ungdomar”.

Också boende i Arboga

Inger Lindholm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons