Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gärna höghus

Annons

När jag blir gammal vill jag bo i ett höghus i kvarteret Porsen som Arboga kommun planerar. Högst upp vill jag bo med utsikt mot centrum.

Där kan jag skåda ut över den stad som gett mig så mycket. Drömma och titta på alla de platser jag besökt. Platser som jag tumlat runt på. Platser där jag hittat på både ett och annat.

Jag vill sitta på min balkong när tillfälle ges och minnas när jag blir gammal. Jag vill sitta och titta på alla människor där nere.

Vilka går på Coop och Ica idag? Aha där är han/hon! Så har de kommit hem igen efter

semestern, fy så vissa parkerar.

Aha, det är något på G i Ahlöfsparken i kväll. Kanske man ska gå dit.

När jag inte kan sova på natten kan jag stå i fönstret eller sitta på min balkong och titta på ungtupparna som kör som galningar på natten, bryter av träd och har en massa hyss för sig.

Jag blir den förste som vet det. Jag ska nog berätta för alla. Jag vet först. Vilken känsla i min ankdamm!

Blir synen svag så får jag väl skaffa mig en kikare. Men det tänker jag inte tala om för nån.

Att bli gammal 2010 är inte som det kanske var att bli gammal 1960. Utvecklingen går framåt. Vi är friskare idag än då. Vi känner oss yngre än då.

Jag hoppas verkligen att projektet Porsen blir av. Jag vill bo där när jag blir gammal och sitta på min balkong och minnas med mina kompisar som jag hoppas kan bo i samma hus.

Minnas, prata, fika, ta en.... kanske två pilsner och njuta av det underbara liv och alla härliga upplevelser som Arboga givit mig under de år jag bott där.

Kämpa på Arboga kommun mot de motstridiga strömmar som inte tycker att höghuset i kvarteret Porsen är något att ha.

Var säker på att det finns de som vill ha detta höga hus. Det skulle förgylla hela innerstan med ett hus högre än något annat i vår härliga stad. Något att se upp till och att vara stolta över.

Arboga

Raymond Hahne

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons