Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollen är värd mer

Annons

När de moderata krafterna i Arboga börjar använda Ekbackens IP som ett valfjäsk har man redan gjort årets största övertramp inför valet senare i höst. Fotbollen i Arboga borde vara mer värt än så efter sina långsiktiga insatser inom ungdomsfotbollen och en tydlig filosofi för seniordelen.

Men tydligen fungerar inte Arboga kommun så. Medan vissa idrottsföreningar missköter sig får andra arbeta i det tysta och med små (samt mindre) bidrag (detta är fakta).

Tänk om vissa delar på ishockeyplanen plötsligt skulle stå utan is? Eller att lagen var tvungna att dela på duscharna efter en match? Detta är verkligheten för Arboga Södra IF.

Se bara på den standard som är på Ekbackens IP där hela huset egentligen borde vara utdömt för länge sedan. Den senaste missen från kommunen har kostat ungdomsverksamheten möjligheten att träna på Mekens IP då man missat att kontrollera rören under vintern. Nu står allt i vatten. Allt är förstört.

Man till och med planerar att stänga för att man inte kan erbjuda duschmöjligheter. Skulle detta kunna hända andra lagidrotter i Arboga? Aldrig.

Så visst förstår man att politiker försöker fjäska inför valet, men att på detta sätt håna det föreningsliv som engagerar flest ungdomar i Arboga är att gå över gränsen.

Skapar en förening ett behov är det kommunens uppgift att lösa den. Antingen själva eller med gemensamma krafter. Vissa idrotter ska inte prioriteras på bekostnad av andra. Politikerna ska se till att vi i Arboga alltid kan utföra våra idrotter på bästa sätt. Inte bara när det är valår.

Därför hoppas alla fotbollsälskare att någon gång ska våra röster höras. Vill vi utveckla fotbollen ännu mer krävs konstgräs, nytt klubbhus, läktare och en strategi från kommunen hur man sköter sådana anläggningar.

sist att genomföra dem

Arboga är först med idéer

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons