Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finns någon som äger katten?

Annons

En kväll för cirka fyra veckor sedan dök en utsvulten mager ung hankatt upp på vår trappa. Den fick mat och en koja att vila i på altanen. Den försvann varje morgon, men dök upp punktligt varje kväll.

Som sig bör kontaktade vi kattjouren men de hade fullt, och det fanns heller ingen efterlysning.

För två veckor sedan försvann den men kom tillbaka i lördags. Vi blev något överraskade. Eftersom det varit mycket kallt befarade vi att den frusit ihjäl, eller att räven varit framme.

Hur den magra varelsen klarat kylan är en gåta, men där stod den och jamade när jag öppnade dörren. Efter att katten fått mat ute på trappen kröp den in i den iskalla kojan på altanen.

Detta kändes inte bra för samvetet. Vi gjorde i ordning en provisorisk hörna i badrummet. Varför badrummet? Jo, vi har fyra egna katter, också hittekatter i olika åldrar. Steriliserade och kastrerade, och de tolererar inte nykomlingen. Annars vore det inget problem.

Som de flesta förstår kan vi inte ha det så här, och det är inte bra för katten heller. Den är nervös och osäker, mycket på grund av att våra katter alltid är i närheten och bevakar sina revir, och man ser att den farit mycket illa.

Nu lyder min fråga, finns det någon i trakten av Valskog, Vadstena, Västra Eknö eller Segelsberga som saknar en ung hankatt? Signalement: Svart blank päls, vita tassar, vit haklapp. Högra sidan av nosen är också vit.

Snälla någon, befria mig från misstanken att katten blivit utslängd enbart för att den snart blir könsmogen. Jag och min sambo älskar katter, men det finns en gräns för vad man orkar med.

Om ingen vill känns vid kissen måste vi låta avliva den, hur ledsamt det än kommer att kännas.

0221-71002

Agneta Eliasson, Köping

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons