Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett dåligt recept

Annons

Under de senaste fyra åren har jag varit ledamot i tekniska nämnden i Arboga. Likaledes har Anders Cargeman, FP, varit ledamot.

Gång efter annat lyfter han fråga om att sälja ut kommunens egendom för att förbättra nämndens resultat.

Att sälja för att slippa röda siffror i bokslutet är en anmärkningsvärd politik. För det första, sälja kan man bara göra en gång, sedan är det slut på inkomsten. Det betyder att man inte kan bygga en budget på att sälja egendom. Det borde väl Cargeman vara medveten om! Ändå envisas han med att föra fram detta i tid och i otid.

För det andra räknas inte dessa inkomster när kommunens resultat redovisas emot statens balanskrav. Det betyder att kommunen trots denna försäljning måste spara ihop, eller öka andra intäkter för att nå balans och för att följa lagens krav.

Metoden att sälja för att förbättra resultatet är som att bita sig själv i svansen. Ändå framhärdar Cargeman med denna destruktiva politik.

Då vi nu närmar oss valet i september och det ser ut att bli Cargeman som leder de blå styrkorna är det av vikt för väljarna att veta vad som väntar om de får förtroendet att styra här i Arboga.

Då kommer det vi äger att säljas ut och trots det kommer sparkraven att vina över nämnderna, eftersom man inte kan bygga en årlig drift på försäljning av egendom.

Då Anders Cargeman framhärdar med denna politik i nämnden och i kommunstyrelsen är det av vikt att göra dessa åsikter kända.

Vice ordförande i tekniska nämnden

Arboga

Dan Karlsson, V

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons