Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

E20 var rena isgatan

Annons

Fredagen 3/12 cirka klockan 05.00 körde jag från Kungsör med lastbil lastad med betongbalkar till Swedbank Arena i Solna. Då jag svängde ut på E 20 vid östra påfarten var det rena isgatan.

Vidare var det isgata i backen upp mot rastplats Råbyhed så till den milda grad att jag var tvungen att leta fäste ömsom till vänster ömsom till höger.

Så fortsatte det till i höjd med Strängnäs där det var plogat och saltat.

Efter avlastning i Stockholm var väglaget plogat och saltat till Strängnäs, därefter isgata i spåren samt snömodd på körbanan i övrigt. Med andra ord ingen halkbekämpning utförd, inte ens på E 20”.

Vid telefonkontakt med ansvarig på Svevia vid cirka 10.30 samma dag fick jag svaret att man var på väg ut.

På frågan om varför man inte hade varit ute tidigare var svaret att man inte hade bedömt det som nödvändigt, trots rena isgatan. Vidare på frågan varför man inte sandar på utsatta ställen exempelvis i backar och vid stopptecken och liknande. kom svaret att man inte utför sandning på E 20 eller i anslutningar (påfarter).

Rent generellt har vinterväghållningen försämrats för varje år som gått, men så dålig som den är nu har den aldrig varit!

Frågan är hur detta går ihop med Trafikverkets så kallade nollvision? Det förblir nog bara en vision, mycket tack vare inkompetenta beslutande politiker samt tjänstemän.

Det skulle dessutom vara intressant att veta hur mycket av bilskattemiljarderna som går till vägarna.

Yrkesförare

Kungsör

Hans Lundgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons