Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyr förstörelse

Annons

Så trött man blir på skadegörelsen i Arboga kommun!

Vården av våra döda är ett viktigt inslag både i vår egen och i andras kulturer. En anledning till att vi vårdar våra döda är att vi värdesätter livet.

En annan anledning är att vi har en plats att gå till med vår sorg, våra minnen och framförallt bearbetningen av sorgen som följer då en nära går bort.

Jag har talat med flera människor om just den senaste vandaliseringen på Nikolai kyrkogård. Många talar om ett vansinnesdåd och skräder inte orden i beskrivningarna av gärningsmännen. Ingen, och inte jag heller, har

någon som helst förståelse för sådana handlingar.

Kan då det vara ett motiv? Att reta upp eller beröra samtliga illa som bor i kommunen och/eller drabbas.

All skadegörelse ska ju ersättas och till sist finansierar alla via sin skattsedel denna högst oönskade utgift, det är ett faktum som de som förstör högaktningsfullt sätter sig över eller är omedvetna om.

Kanske finns det här något som du och jag kan göra tillsammans. Om vi talade om vår stad eller vårt närområde som någonting som vi själva har åstadkommit och som vi vill värna om.

Att göra andra medvetna om att vi är en del av detta och vi vill att även de ska vara det. Att vi tillsammans kan diskutera förändring och utveckling av det vi tillsammans har att förvalta.

Genom att vara en kommuninvånare kan jag om jag vill få till stånd förändringar just jag önskar om jag vänder mig till rätt forum. Vi alla tillhör amma demokrati.

Jag är Arbogabo precis som du. Vad kan vi tillsammans göra för att öka medvetandet om de fakta att vi lirar i samma lag? Vilka gemensamma värdegrunder är viktiga för oss?

Jag skulle hellre se att de

pengar som skadegörelsen årligen kostade kommunen exempelvis nyttjades till att hitta möjligheter för våra unga att åstadkomma något som de vill.

Som invånare i kommunen skulle det vara intressant att kanske genom Bbl/AT få rapport månadsvis om vad vandaliseringen kostar mig, gärna en årlig sammanställning också.

Det kanske är ett sätt att tydliggöra de negativa konsekvenserna av skadegörelsen och öka den allmänna viljan att värna om oss alla i vår egen miljö.

Arboga

Stefan Byström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons