Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det handlar om ideologi

Annons

Svar till Mårten Lindgren om Kungsörs skoldebatt (3/2). Tack för ditt inlägg. Vi välkomnar konstruktiva förslag och demokratiska yttringar, även i lokalpressen.

Debatten angående skolsituationen är i högsta grad ett uttryck för ett förändringstryck underifrån. Att Mårten Lindgren försöker reducera yttringarnas innehåll genom sitt tal om att dessa befinner sig på en dagisliknande

nivå står självfallet i hans fulla rätt att tycka och framföra.

Att analysera konsekvenserna av de mekanismer och beslut som har format vårt Kungsör och närsamhället och i det här fallet skolsituationen är enligt oss nödvändigt för att vi tillsammans ska kunna formulera en ny inriktning framåt.

Mårten Lindgren skriver att han har svårt att se att det skulle vara en ideologisk fråga att Kungsörs skolor ska vara så bra som möjligt. Folkpartiet har inte svårt att se att den uppkomna skolsituationen har sin grund i ideologiska ställningstaganden. Förfallet av skolan är ytterst ett uttryck för den ideologin som under många år inte har haft satsningar på skola, kunskap och utveckling som högsta prioritet.

Lindgren avslutar sin insändare med förslag om hur han vill förankra beslut hos den ”breda massan” som han väljer att uttrycka det. Vi är positiva till förslag. Men Lindgrens ansats om att han betraktar merparten av medborgarna i Kungsör som en bred massa ligger inte i linje med vår människosyn.

Vårt mål med debatten är att Kungsörs skolpolitik ska präglas av ett helhetsperspektiv, att kunskap och att samtliga frågor som rör elevernas utbildning ska prioriteras mycket högre än tidigare. Just nu är det naturligtvis lokalfrågan som är den absolut viktigaste att lösa eftersom den är akut.

Om du kan tänka dig att ställa upp och vill bidra till en bra process i frågan, Mårten Lindgren, är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

Gunilla Wolinder, FP i Kungsör

Hendrik Mayer, Olof Lindberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons